A titkos összetevő

Zsiványpecsenye

Hozzávalók 5 főre

•0,5 kg sertéscomb
• 20 dkg füstölt szalonna
• 3 fej lila hagyma
• 2 db fehér paprika
• 1 db paradicsom
• 8 gerezd fokhagyma
• 20 dkg gomba 1 kg burgonya
• só
• bors
• majoranna
• friss snidling
• 1 dl olaj

Elkészítés

1. A sertéscombot csíkra vágjuk, és ugyanezt tesszük a gombával és a füstölt szalonnával.
2. A paprikát, a paradicsomot, a lila hagymát nagy kockákra vágjuk.
3. A fokhagymát nyomón keresztül összezúzzuk.
4. A burgonyát 1×1-es kockára vágjuk, majd megmossuk és konyharuhába csavarjuk. Erre azért van szükség, mert így    nem lesz nedves, amikor sütjük!!
5. Nagyméretű serpenyőben olajban a szalonnát üvegesre sütjük, majd hozzátesszük a húst és tovább sütjük!
6. Ezt követően hozzátesszük a lila hagymát és a paprikát, majd enyhén sózzuk-borsozzuk. Tovább pirítjuk.
7. Most következik a gomba és a paradicsom, enyhén megfűszerezzük majorannával, majd újra egy kis só-bors.
8. Max.1,5 dl vízzel felengedjük, és nagy lángon összeforgatjuk. Után ízesítjük, ha szükséges. Ez kész is!!
9. A kockára vágott burgonyát serpenyőben vagy frituban pirosra sütjük, majd lecsepegtetjük!
10. A tányér aljára a burgonyát tesszük, majd ráhalmozzuk a húsunkat!

Jó étvágyat kívánunk!

Hozzászólás