A titkos összetevő

Holt-tiszai bográcsos “Lakikonyhásan”

A Széna – szalma fesztivál legsikeresebb ételének receptje.

Hozzávalók:

2 kg sertéshús (csont nélkül)
2 szál füstölt kolbász
2 szál lecsókolbász
1 kg füstölt hús
20 dkg császárszalonna
50 dkg kg zsír
5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 db csípős paprika (nem kötelező)
5 szem krumpli

bors
paprika
majoránna
ételízesítő

Elkészítés:

Először a szalonnát pirítjuk meg, majd kiszedjük a bográcsból, hozzáadjuk a zsírt. Belevágjuk a hagymát nagyobb méretű kockára majd jöhet a paprika, a paradicsom, felvágott füstölt húst és sertéshúst. Ha félig megfőtt jöhet a zöldség és a fokhagyma, krumpli is. Végül beletesszük a karikára vágott füstölt és lecsókolbászt, majd fűszerezzük.   Ezután felöntjük vízzel úgy, hogy az ételt kb. 5 cm-re ellepje és készre főzzük az ételt.

Jó étvágyat kívánunk!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s