Holt-tiszai bográcsos “Lakikonyhásan”
A Széna – szalma fesztivál legsikeresebb ételének receptje.
Hozzávalók:
2 kg sertéshús (csont nélkül)
2 szál füstölt kolbász
2 szál lecsókolbász
1 kg füstölt hús
20 dkg császárszalonna
50 dkg kg zsír
5 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
4 sárgarépa
3 petrezselyemgyökér
1 zellergumó
2 db paradicsom
2 db tv paprika
1 db csípős paprika (nem kötelező)
5 szem krumpli
só
bors
paprika
majoránna
ételízesítő
Elkészítés:
Először a szalonnát pirítjuk meg, majd kiszedjük a bográcsból, hozzáadjuk a zsírt. Belevágjuk a hagymát nagyobb méretű kockára majd jöhet a paprika, a paradicsom, felvágott füstölt húst és sertéshúst. Ha félig megfőtt jöhet a zöldség és a fokhagyma, krumpli is. Végül beletesszük a karikára vágott füstölt és lecsókolbászt, majd fűszerezzük. Ezután felöntjük vízzel úgy, hogy az ételt kb. 5 cm-re ellepje és készre főzzük az ételt.
Jó étvágyat kívánunk!
Vélemény, hozzászólás?